HomeBlogVoeding die je er jonger uit laat zien

Voeding die je er jonger uit laat zien

Wanneer jij goed op je eten let is er ontzettend veel voeding die je er jonger uit laat zien. Gezonde mineralen, vitamines en antioxidanten die jouw lichaam er van buiten mooier uit laten zien. Ze zijn allemaal noodzakelijk om jouw lichaam op peil te houden. Maar wat zijn nou echt de ingrediënten die nog een extra boost geven aan jouw lichaam? Je leest in dit artikel over de voeding die je er jonger uit laat zien.

Water drinken voor anti-aging

Vaak wordt het belangrijkste in ons lichaam vergeten: water. Wij mensen bestaan voor 55 tot 80% uit water. Dan is het toch logisch om ook zoveel mogelijk water te drinken? Toch wordt dit door veel mensen niet gedaan. Het is het beste drinken wat je de gehele dag kan drinken. Het reinigt je lichaam van gifstoffen en afvalstoffen. Naarmate je meer water drinkt zal je lichaam er ook gezonder uitzien. Probeer ongeveer 8 glazen drinken te nemen per dag om je lichaam goed schoon te houden en de doorvoer van andere voedingsstoffen te stimuleren. Zonder water heeft al het andere wat je hieronder vind veel minder nut.

Groene Thee als variatie

Jonger uitzien met theeWanneer je niet zoveel van water drinken houdt, is thee een goede tweede optie. Vaak lees je dat thee het beste drinken is. Toch zitten er in thee ook stoffen die juist niet zo goed voor je zijn. Normaal water is dus altijd beter dan thee maar voor een goede variatie is een heerlijk kopje thee natuurlijk niet mis. Hoewel elke theesoort verschillende voordelen heeft, is groene thee zeer geschikt in de lijst voeding die je er jonger uit laat zien. Het bevat veel antioxidanten genaamd polyfenolen. Deze beschermen collageen, dit is een belangrijk eiwit die je huidweefsel jong houdt. Liever één van de vruchten thee soorten? Geen probleem: ook deze soorten hebben veel voordelen op het gebied van anti-aging.

Olijfolie

Wanneer je een salade maakt of gaat koken is het goed om olie te gebruiken. Dit is namelijk één van de gezondste vetten die je in je maaltijd kunt toepassen. Het is zeer goed voor de huid, daarnaast verlaagt het de bloeddruk waardoor je ook minder kans hebt op hartaandoeningen. Het bestaat voor een groot deel uit onverzadigde vetten. Dit maakt dat de huid meer stevigheid krijgt en tegelijk ook beter elastisch wordt. Ook heb je wanneer je dit gebruikt minder kans op ernstige zonneschade. Ontzettend veel voordelen dus waardoor het altijd beter is om met olie te koken dan boter te gebruiken. Een mooie aanvulling voor de lijst met voeding die je er jonger uit laat zien.

Wanneer je olijfolie wil gaan toepassen is het wel belangrijk om de juiste te kopen. Extra Vergine olijfolie is de beste variant. Dit is de olie uit de eerste persing. Doordat het de eerste olie is, is het ook de meest geconcentreerde olie waardoor het de beste voedingsstoffen heeft. Voor bakken en braden gebruik je een andere olijfolie dan voor een salade. Wanneer je op de verpakking kijkt zie je welke waarvoor bedoeld is. Liever een lekker smaakje aan je olijfolie? Dit kun je ook prima zelf thuis doen, wij beschrijven dit proces in het artikel: zelf kruidenolie maken. Let er wel op dat dit minder lang houdbaar is waardoor het beter is om dit in kleine beetjes uit te proberen.

Voeding die je er jonger uit laat zien

Vette vis

Een vette vis eten is voor veel mensen geen probleem en veel mensen weten dat dat nodig is. Maar weet je ook waarom dit zo gezond is? Vissen bevatten vetzuren genaamd omega-3. Dit is essentieel voor de gezondheid. Het voorkomt hartproblemen en werkt ontstekingsremmend. Daarnaast is het goed tegen een zon beschadigde huid. Voor de huid is vooral de voedingsstof Astaxanthine van belang. Deze antioxidant maakt de huid elastischer. Ook wordt het vochtgehalte van de huid beter waardoor het er gezonder uitziet.

Vette visWanneer je het over vette vissen hebt spreek je meestal over verse zalm, ook wel Atlantische zalm genoemd. Dit is ook de gezondste van alle soorten. Je hebt ook de zalm uit de stille oceaan, deze is wat minder vet en kun je meestal ingevroren in de supermarkt vinden. Toch is deze ook prima om te gebruiken. Naast de zalm kun je haring, makreel en sardines eten. Op de verpakking staat hoeveel vet er in zit, is dit meer dan 5 procent? Dan spreek je van een vette vis. Mag je om wat voor reden dan ook geen vis eten of vind je het echt niet lekker? Dan kun je er ook voor kiezen om een visoliecapsule te slikken. Zo krijg je toch de juiste vetzuren binnen zonder dat je er een vis voor hoeft te eten.

Van avocado ga je er jonger uitzien

Een avocado is een gezonde vrucht die helpt tegen veel problemen. Ze bevatten veel vezels en mineralen en passen hierdoor goed bij de voeding die je er jonger uit laat zien. De beschadigde huid wordt sneller heel, ontstekingen verdwijnen en zonlicht heeft minder kans om schade aan te brengen.  Daarnaast bevat de vrucht vitamine E, goede vetten en kalium. Een gezonde doordeweekse snack dus! Wel is het verstandig om niet teveel avocado te eten, teveel is namelijk nooit goed. Maar drie dagen in de week een halve avocado kan zeker geen kwaad. Het verlaagt het cholesterol en geeft een goede, gezonde vulling aan je lichaam. Varieer het met andere groenten en je kunt heerlijke gerechten op tafel zetten. Daarnaast kun je avocado ook prima in een salade verwerken.

Avocado jonger uitzien

Lijnzaad

Ook lijnzaad heeft een positief effect op je cholesterol en bloedsuikergehalte. Door de lignanen die er in zitten heb je een verlaagd risico op borst- en prostaatkanker. Daarnaast helpt dit je huid te beschermen tegen zonnestralen en hydrateert het de huid meer.

Pure Chocola

Hoewel elke dag chocola eten natuurlijk niet goed is, geeft het je wel een gelukkig gevoel. Je wordt er gewoon vrolijker en gezelliger van. Toch heeft pure chocola nog wat andere positieve gevolgen die een hapje chocola toch wel erg lekker maken. Let er wel op dat er  minimaal 70% cacao in moet zitten, anders gaan de negatieve effecten door suiker zwaarder wegen.

Pure ChocolaChocola verlaagt de bloeddruk en maakt de aderen elastischer. Daarnaast heeft het een antioxidant genaamd Flavanolen. Deze beschermd de huid meer tegen de zon. Hoewel dit echt per hap kan verschillen, kan het wel een ernstige verbranding tegengaan. Insmeren met zonnebrand blijft natuurlijk wel nodig maar zo krachtig kan het wel zijn. De hydratatie verbetert en ook de stevigheid is mooier te zien. Af en toe een hap pure chocola zorgt dus echt voor een betere huid.

Specerijen

Knoflook, kaneel en gember zijn allemaal goede specerijen die goed voor jouw lichaam zijn. Zo heeft kaneel ook het stofje collageen dat belangrijk is voor de elasticiteit van de huid. Daarnaast helpt het om de schade van huidcellen te verminderen. Gember voorkomt pigmentvlekken en knoflook verlaagt de cholesterol. Daarnaast beschermt het tegen hart- en vaatziekten en kanker.

KnoflookAlle specerijen hebben een toegevoegde waarde. Niet alleen je maaltijd wordt er lekkerder door maar ook voor je lichaam heeft het enkele voordelen. Nu gebruik je normaal gezien niet veel specerijen per keer dus de effecten zullen niet verbluffend zijn. Maar mocht je elke dag verschillende specerijen gebruiken dan kan dit toch al snel oplopen. Een goede aanvulling dus op de voeding die je er jonger uit laat zien!

Bessen: voeding die je er jonger uit laat zien

Bramen, druiven, bosbessen en zwarte bessen hebben allemaal het stofje Flavonoïden in zich. Dit is een krachtige antioxidant die de veroudering van het lichaam tegengaat. De besjes zijn dus niet alleen erg lekker maar ook nog eens goed voor je lichaam! Door regelmatig een handje vol te eten doe je je lichaam veel goeds. Naast het stofje krijg je natuurlijk ook de nodige vitaminen en mineralen binnen die het geheel nog eens afmaken.

Ben je niet zo’n fruiteter maar vind je smoothies wel erg lekker? Dan kun je dit ook gewoon prima maken. Hoewel er wel wat van de goede stoffen verdwijnen is het altijd beter dan helemaal niks drinken. Inspiratie nodig voor heerlijke smoothies? Dan kun je het artikel over de lekkerste smoothies lezen. Uiteraard kun je de bessen ook in yoghurt of ijs doen. Wil je eens een andere fruityoghurt proberen of wil je zelf thuis fruityoghurt maken? Ook dan vind je op onze website een aantal goede recepten om je dag door te komen.

Jonger uitzien met bessen

Watermeloen en andere fruitsoorten

Naast de heerlijke bessen is een watermeloen ook heel gezond en tegelijkertijd zeer voedzaam. In het vruchtvlees vind je de vitamines A, B, C en E. Daarnaast zitten er essentiële vetten, selenium en zink in. Dit alles helpt tegen het bestrijden van veroudering en herstelt de schade aan de huid. Naast de watermeloen en bessen zijn er genoeg andere fruitsoorten die ook een positief effect hebben op je lichaam. Een goede variatie in al deze ingrediënten is dan ook het meest aan te raden. Pak hetgeen dat je het lekkerste vind en combineer dat met één van de onderdelen op deze pagina voor het beste resultaat. Twijfel je toch nog? Dan kun je altijd een keer in de week een combinatie van watermeloen en bessen maken. Een heerlijke combinatie die ook nog eens super gezond is.

Ook een granaatappel is het benoemen wel waard. Deze vrucht verminderd de kans op ontstekingen en bevat ook de stof collageen. Het bevat zelfs meer antioxidanten dan groene thee en heeft nog tal van andere voordelen. Een goede combinatie van alle bovenstaande producten en je hebt al een groot deel van je basis te pakken om je huid er jonger uit te laten zien.

Voeding die je er jonger uit laat zien: Noten

Jonger uitzien met notenWanneer je geen notenallergie hebt, is het eten van noten ontzettend gezond. Je verhoogt je immuniteit tegen vele ziekten, versterkt het spijsverteringsstelsel en ze zijn rijk aan zink, koper, selenium, kalium en magnesium. Welke noten je eet maakt op zich niet uit: ze hebben allemaal vele voordelen die goed zijn voor jouw lichaam. Wel is het belangrijk dat je de ongezouten versie neemt zodat je niet teveel negatieve producten binnenkrijgt. Een aantal keer in de week een handjevol nootjes zorgt voor een gezonder leven dat zowel van buiten als van binnen zichtbaar is.

Eet gevarieerd met veel groenten

Zolang jij goed gevarieerd eet en let op de groenten die je binnenkrijgt is het overgrote deel al aangepakt. In groente zit vaak vitamine C die de productie van collageen stimuleert. Daarnaast vind je hier ook andere vitamines en antioxidanten die elk hun eigen rol hebben in jouw lichaam. Wanneer je varieert met je eten blijven de maaltijden ook lekkerder en wordt je op den duur gezonder. Pak wekelijks een aantal ingrediënten uit deze lijst en je weet zeker dat je er alles aan gedaan hebt om voeding die je er jonger uit laat zien binnen te krijgen.

Meest populair