HomeReceptenTapas receptenSpinazie kaaskroketjes

Spinazie kaaskroketjes

Als je op zoek bent naar lekkere hapjes voor een feestje kun je Spinazie kaaskroketjes eens overwegen. Het is een ontzettend leuk hapje om zelf te maken wanneer je een feestje geeft. De kroketjes zijn prima als borrelhapje en wordt ook vaak als tapas gezien. Ben je vegetarisch? Stop dan niet met lezen want van deze kroketjes kan ook jij lekker genieten. Deze variant van kroketjes is niet gevuld met rundvlees of een ander vlees soort. Om die reden is het dan ook een hele goede vleesvervanger.

Heb je niet zoveel tijd? Dan kun je deze snack helaas beter overslaan. De bereidingstijd alleen kost al 2 uur. En waarschijnlijk moet je ook nog naar de winkel om alle ingrediënten te halen. Het is dus aan te raden om dit recept te maken op een moment dat je er echt de tijd voor hebt. Hoe je de Spinazie kaaskroketjes maakt kun je hieronder lezen.

Ingrediënten voor Spinazie kaaskroketjes

Zoals we hierboven al genoemd hebben, kost het maken van deze snack wel even wat tijd. Je bent er al gauw 2 uur mee bezig. Je kunt er dus ook voor kiezen om deze snack met meerdere mensen te maken. Zo maak je er gelijk een gezellige activiteit van. Welke ingrediënten je moet kopen voor het maken van deze hapjes kun je hieronder lezen. De hoeveelheid voor deze tapas is gebaseerd op een familieportie van 4 personen. Wil je er meer maken? Verdubbel dan gewoon de hoeveelheden van het recept.

Spinazie kaaskroketjes

– 2 Pakken melk van 1,5 liter
– 90 gram Boter
– Paneermeel
– Oude Kaas
– Diepvries Spinazie
– Kaassaus
– Bloem
– Eieren

Overige Benodigdheden

– Een pan
– Een frituurpan
– Een garde of mixer

Zo maak je Spinazie kaaskroketjes

Nu je alle ingrediënten in huis hebt gehaald kun je aan de slag! Pak een pan en rasp de oude kaas. Giet de inhoud van 2 pakken melk in de pan. Voeg daarna de kaassaus en de boter toe. Pak de spinazie uit de diepvries en laat dit ontdooien. Nu je dit gedaan hebt roer je alles in de pan met een garde of mixer tot een stevige massa. Zodra de spinazie ontdooid is meng je ook dit ingrediënt door de kaassaus heen. Nu je de kaassaus klaar hebt, laat je dit even afkoelen. Zet de saus niet direct in de koelkast. Doe dit pas wanneer je ziet dat het voldoende is afgekoeld.

Laat het kaasmengsel vervolgens in de koelkast staan. Nu heeft het de tijd om op te stijven. Kijk ongeveer na een uur nog eens in de koelkast om te zien of de kaassaus al stevig genoeg is. Als dit het geval is kun je het kaasmengsel kneden tot kroketjes. Is het mengsel nog niet stevig genoeg? Wacht dan nogmaals een half uur voordat je verder gaat naar de volgende stap.

Tijd om te paneren

Weet je zeker dat de inhoud van de Spinazie Kaaskroketjes stevig genoeg is? Dan is het tijd om wat bloem en eieren te mengen met het paneermeel. Plak vervolgens dit mengsel om het kaasmengsel heen. Herhaal deze stap meerdere malen zodat je kroketjes krijgt. Je kunt er ook voor kiezen om het hapje eerst in het eimengsel te stoppen en daarna te deppen in de bloem met paneermeel. Doe dit drie keer om een stevige laag te vormen.

Zit de paneerlaag er goed omheen? Dan is het tijd om de Spinazie kaaskroketjes te frituren totdat deze een prachtige goudbruine kleur hebben. Zodra ze klaar zijn, leg je deze op een bord neer. Wanneer de visite nog niet is gearriveerd, kun je er voor kiezen om een bord andersom over het bord met Spinazie kaaskroketjes te plaatsen. Zo koelen de snacks niet te snel af. Het is natuurlijk wel het lekkerste om ze warm te kunnen serveren.

Je kunt er ook voor kiezen om te wachten tot het moment dat je zeker weet dat de visite er bijna is. Op het moment dat zij in de buurt zijn doe je de kroketjes in de frituurpan en wacht je totdat de snacks goudbruin van kleur zijn. Serveer je Spinazie Kaaskroketjes warm en neem de tijd om te genieten van wat je gemaakt hebt. Het heeft immers minstens 2 uur geduurd om te maken.

Meest populair