HomeDierenJeuk muggenbeet verzachten

Jeuk muggenbeet verzachten

Je wordt wakker en zit weer onder de muggenbulten: een herkenbaar verhaal? Vast wel! Jeuk van een muggenbeet kan erg vervelend zijn en je afleiden van je dagelijkse bezigheden. Heb je een beetje pech? Dan krijg je er ook nog een dikke plek bij. Toch kun je de jeuk van een muggenbeet verzachten en er zijn zelfs middelen die de bult weghalen. Nieuwsgierig welke producten dit zijn? Je leest het in de onderstaande punten.

IJs om de muggenbult te verminderen

IJs om de muggenbult te verminderenWanneer je valt en je pijn hebt is de eerste insteek meestal koelen. Dit is niet voor niks aangezien dit de pijn verzacht en de bult die volgt minder groot zal worden. Wanneer je merkt dat je gestoken bent is het verkoelen van de steek ook een goede oplossing die gelijk een positief effect heeft. Krijg je altijd dikke bulten van een muggensteek? Dan zal dit door het ijs ook tegen worden gegaan. Daarnaast zal een deel van de jeuk gelijk verdwijnen waardoor je hier minder van gaat merken. Een goede, simpele oplossing dus die ook jij gewoon in huis hebt.

Wil je het nog iets beter behandelen? Combineer het koude dan met een heat pad of een warme douche. Door de variatie van koud en warm gaat je lichaam in een herstel stand en gaat de jeuk nog meer weg. Helaas werkt dit niet altijd even goed en is verkoeling meestal wel de beste oplossing. Toch kun je ook dit eens proberen wanneer je weer een muggenbult te pakken hebt. Een muggenbult verwarmen kan ook door het even boven een aansteker te houden. Toch raden wij dit niet aan aangezien een brandwond ergere gevolgen heeft.

Jeuk muggenbeet verzachten: citroen- of limoensap

Of je nu een echte limoen of citroen pakt en hier het sap uit perst of een flesje sap koopt: het werkt beide tegen een muggenbeet. Het zuur dat in deze twee vruchten zit haalt het grootste deel van de jeuk weg en dat zonder dat je een vieze lucht om je heen hebt. Een paar druppels is al voldoende. Je kunt het ook op een wattenstaafje doen en hiermee op de juiste plek smeren. Zo heb je nog minder last van zure geuren en heb je ook geen last van de jeuk.

Jeuk muggenbeetNaast dat citroen- en limoensap goed werkt tegen jeuk van een muggenbeet helpt het ook tegen het voorkomen van infecties. Dit is een groot voordeel aangezien een infectie op deze plek wel eens nare gevolgen kan hebben. Een mooie, natuurlijke oplossing dus voor al die nare muggenbulten!

Pure alcohol om schoon te maken

Je hebt het vast wel eens gebruikt: alcohol om wonden schoon te maken of apparatuur te steriliseren. Maar wist je ook dat dit middeltje de jeuk van een muggenbeet verzacht?  Door dit via een wattenstaafje of watten op de wond te smeren wordt de wond ontsmet en wordt de jeuk gelijk minder! Voor de bult zal het geen enkel verschil maken maar de irritaties zullen wel langzaam verdwijnen.

Tandpasta, munt en weegbree

Tandpasta is voor veel problemen een oplossing. Je kunt er gaatjes mee vullen in de muren, het smeren op puistjes en natuurlijk waar het voor bedoeld is: tanden poetsen. Ook bij een muggenbeet kun je de jeuk verminderen door wat tandpasta er op te smeren. Doe dit wel met een munt tandpasta om het effect nog wat te versterken. De munt die hierin verwerkt is zorgt voor een kalmerende werking waardoor de jeuk vermindert.

Heb je een muntplant in de tuin staan? Dan kun je ook een blaadje nemen en deze breken. Het vocht dat uit het blad komt smeer je op de wond. Er zal niet veel vocht uitkomen, zolang je de binnenkant van het blad maar op de wond houdt zal het effect hebben op de jeuk. Een ander alternatief is de weegbree. Dit is een plant die vaak te vinden is in de buurt van brandnetels. Het sap van deze bladeren werkt precies hetzelfde als de muntplant. Wanneer jij het breekt of fijnknijpt en daarna op de wond smeert zal de jeuk stoppen. Het voordeel van de weegbree is dat het ook helpt tegen de zwelling. Daarnaast heeft het een verzachtende werking op de huid. Een mooie oplossing dus als je weet waar je deze plant kunt vinden!

muggenbeet verzachten

Muggenbult weghalen met Baksoda

Wil je van je muggenbult af? Dan kun je gebruikmaken van baksoda! Houd er alleen wel rekening mee dat dit niet goed voor je huid is en je dit dus ook niet te vaak moet doen! Door baksoda te gebruiken haal je de jeuk volledig weg en verdwijnt de bult. Een handig middeltje waar je wel goed mee uit moet kijken.

Muggenbeet verzachten met azijn

Een natuurazijn is ook een middel die je op vele manieren kunt gebruiken. En zo ook voor een muggenbult. Door het met een watje op de muggenbeet te smeren ben je al snel van de jeuk af. Elke azijn kun je hier voor gebruiken maar vooral de appelazijn werkt erg goed! Heb je een bad in huis en ben je vaker dan 1 keer geprikt? Probeer dan eens wat azijn in het bad te stoppen. Het kan wel wat prikken in de wonden maar levert in ieder geval een jeukvrije dag op!

Aloë vera in combinatie met een muggenbeet

Aloë VeraHet wondermiddel Aloë Vera lijkt overal wel goed voor te zijn. Het verkoelt en herstelt de huid extra snel. Ook voor het verminderen van jeuk kun je dit middeltje gebruiken. Heb je een echte plant in huis staan? Haal dan 1 blad eraf en laat de gele sap eruit druipen: dit gooi je weg. Na een paar minuten kun je het overige gedeelte eraf spoelen en een blokje van de plant afsnijden. Hiermee smeer je je arm in. Heb je een crème of ander middeltje in huis? Dan kun je de muggenbult hiermee dun bedekken om de jeuk te verzachten.

Bananenschillen en appelschillen

Een bananenschil en appelschil bevatten veel natuurlijke suikers. Deze trekken het vocht uit de muggenbult waardoor het in grootte af zal nemen. Daarnaast zal de jeuk verminderen. Geen banaan of appel in de buurt? Dan kun je ook de binnenkant van een ui proberen. Dit schijnt ook een goed en snel middel te zijn om de jeuk te verwijderen.

Jeuk muggenbeet verminderen met keukenzout

KeukenzoutWanneer je een theelepel zout met 50 ml water mengt krijg je een mengsel dat goed is voor het herstellen van wonden. Maar dit mengseltje is ook erg handig voor een muggenbeet. Werkt dit niet? Dan kun je ook dit gedeelte nat maken en er zout op strooien. Dit reinigt de huid en haalt elke irritatie weg. Daarnaast herstelt het de onzichtbare wond die de mug heeft gemaakt.

Theeboomolie of Tea tree oil

De olie afkomstig van de theeboom is een wondermiddel als het om schimmel en puistjes gaat. Maar ook bij jeuk en irritaties kan het middel heel goed werken. Vandaar dat dit middel ook in deze lijst voorkomt. Hoewel de geur meestal niet zo fijn is blijft het een middel dat zeer snel het gewenste effect toont. Je kunt het mengen met andere mengsels om de geur wat te verbeteren, de kwaliteit zal dan wel iets minder worden maar over het algemeen is dit niet erg. Smeer het fijn op de plek waar je last hebt en binnen een paar uur merk je al verschil.

Voorkomen is beter dan genezen

Dit waren al de tips voor muggenbeet verzachten. Toch blijft het zo dat je een muggenbult beter kunt vermijden dan het geheel te genezen. In het artikel muggenbult vermijden lees je meer informatie over hoe je dit kunt doen. Word je toch gestoken? Probeer dan één van de bovenstaande middelen uit en kijk wat het beste bij jou past. Het ene middel werkt sneller en anders dan de andere. Maar het probleem verlichten doen ze allemaal.

Meest populair