HomeReceptenQuiche receptenIta­li­aan­se qui­che met kip maken

Ita­li­aan­se qui­che met kip maken

Wanneer je op zoek bent naar een snel te bereiden maaltijd kan de Italiaanse quiche met kip een goede uitkomst bieden. Het maken van dit gerecht kost iets meer tijd dan wanneer je tapas recepten bereidt. Een quiche, wat ook vaak hartige taart wordt genoemd, is de perfecte maaltijd voor winterse dagen. Het voordeel aan dit hoofdgerecht is namelijk dat je ingrediënten combineert op een manier dat je maar één ding in de oven hoeft te zetten. Ook is het zo dat voor het maken van pizza vaak dezelfde soort ingrediënten gebruikt worden. Desondanks vult een quiche meestal wel beter doordat het een dikkere laag met ingrediënten bevat. Voor het maken van Italiaanse quiche met kip heb je 20 minuten nodig om alles te bereiden. Daarna zet je het gerecht nog 35 minuten in de oven. Onderstaand gerecht is bedoeld voor een gezin van 4 personen.

Ingrediënten voor Italiaanse quiche met kip

Voordat je begint met het bereiden van jouw Italiaanse quiche met kip is het belangrijk dat je de juiste ingrediënten in huis haalt. Het spreekt voor zich dat je kip nodig hebt, maar wat gaat er allemaal nog meer in deze hartige taart? Hieronder lees je wat je nodig hebt om deze maaltijd op tafel te zetten.

Italiaanse quiche met kip– 5 Plakken bladerdeeg (diepvries)
– 200 gram gerookte kipreepjes
– 600 gram tomaten
– 250 g mozzarella
– 2 Eetlepels Olijfolie
– 1 Grote ui
– 4 middelgrote eieren
– 15 gram Verse Basilicum
– 1 Eetlepel Itiliaanse kruiden

Overige Benodigdheden voor Italiaanse quiche met kip:
– Quichevorm of taartvorm
– Kom
– Lepel
– Kwastje
– Lage schaal

Hoe maak je Italiaanse quiche met kip?

Nu je weet wat je in huis moet halen voor het maken van Italiaanse quiche met kip, kun je met het koken aan de slag gaan. Als eerste onderdeel is het belangrijk dat je de oven voorverwarmd op een temperatuur van 180°C. Pak vervolgens het bladerdeeg erbij en laat dit enkele minuten ontdooien. Zodra het bladerdeeg voldoende ontdooit is, leg je dit in de quichevorm en snijd je hetgeen dat over de vorm heen steekt af. Gooi de afgesneden stukken niet weg maar houd deze apart. Je kunt hier namelijk op een later moment, wanneer je quiche af is, nog iets lekkers mee maken.

Klop 4 eieren los in een kom en snipper ook alvast een ui. Vervolgens pak je de mozzarella erbij en snijd je een gedeelte hiervan in kleine blokjes. Voeg de mozzarella blokjes, gerookte kipreepjes, Italiaanse kruiden en ui toe aan de losgeklopte eieren. Schep met een lepel alle ingrediënten in de kom door elkaar heen. Nu je het eimengsel door elkaar hebt geroerd is het tijd om dit met een kwastje over het bladerdeeg in de quichevorm te smeren. Zet vervolgens de quiche voor ongeveer 35 minuten in de oven.

Een extra toevoeging

Terwijl jouw overheerlijke Italiaanse quiche met kip in de oven staat, heb jij mooi de tijd om ondertussen een toepasselijke salade caprese te maken. Snijd hiervoor het overige gedeelte van de mozzarella in plakken. Doe dit ook met de tomaten. De basilicum snijd je in grove blaadjes. Zodra je hiermee klaar bent, leg je zowel de tomaten als de mozzarella in een lage schaal. Voor de finishing touch besprenkel je de salade met olijfolie. Strooi hier overheen nog wat basilicum en peper. Na 55 minuten kun je heerlijk smullen van jouw quiche met kip samen met de lekkere Italiaanse salade die je net bereid hebt.

Wil jij in de winter graag iets anders op tafel zetten dan de standaard Hollandse gerechten zoals boerenkool of hutspot? Dan is Italiaanse quiche met kip een echte aanrader. Dit is namelijk een vullende maaltijd met veel smaak. Het is ook zeker handig te bereiden als gezinsportie. Op deze manier kun je binnen een uur iets bereiden waarvan je zeker weet dat het hele gezin er genoeg aan heeft. Daarnaast is de kans ook groot dat iedereen het lekker vind.

Meest populair