Chorizo Wortelsoep

De meeste mensen houden er wel van om op z’n tijd een soepje te eten. Daarom is Chorizo Wortelsoep, een Spaanse specialiteit, een echte aanrader voor de koudere dagen. In de herfst en winter kan het lekker zijn om deze zachte en toch ook zoete soep eens uit te proberen. Door de Chorizo worst krijgt deze soep ook een zoute tint waardoor je een een unieke smaaksensatie krijgt. Wanneer je gek bent op soep mag je dit gerecht dus eigenlijk niet missen. Chorizo Wortelsoep is een voorgerecht dat bedoeld is voor maximaal 4 personen. Hieronder kun je lezen hoe je dit gerecht zelf heerlijk kunt bereiden.

Benodigdheden voor het maken van Chorizo Wortelsoep

Normaal gezien wanneer je een soep bereid ben je hier tamelijk lang mee bezig. Daarom is het maken van soep vaak alleen weggelegd voor mensen die heel erg van koken houden. Ook wanneer je deze Spaanse soep wilt maken ben je niet binnen 10 minuten klaar. Het kost namelijk 35 minuten van je tijd. Ingrediënten die je nodig hebt om dit heerlijke voorgerecht te maken zijn:

Ingrediënten voor Chorizo wortelsoep:
Chorizo wortelsoep
– 500 gram geraspte en gesneden wortel
– 150 gram Gesneden Chorizo
– 1 bouillonblokje
– Olie
– 1 Knoflookteen, fijngehakt
– Peterselie voor de garnering
– Een aantal druppels citroensap
– 1 Liter water
– 150 milliliter room
– 1 Ui (gesnipperd)
– Een snufje Komijn of ½ theelepel karwij zaden
– 1 Theelepel Paprikapoeder
– Eventueel (stok)brood of soepstengels

Overige benodigdheden:
– Een Keukenmachine
– Een Staafmixer
– Keukenpapier

Zo maak je Chorizo Wortelsoep

Zet eerst een pan op het vuur zonder dat je daar olie of vet in doet. Leg een aantal gesneden plakken Chorizo worst in de pan en bak deze totdat je ziet dat ze knapperig zijn. Zorg er voor dat je de rest van de worst apart houdt voor een later moment. Laat vervolgens de gebakken worst uitlekken en afkoelen op een stuk keukenpapier. Snipper de ui in stukjes en snijd de knoflookteen fijn. Hierna doe je wat olie in een pan en doe je beide ingrediënten bij elkaar. Fruit het geheel door wat karwij zaden toe te voegen. Heb je dit gedaan? Bak dan ook de wortel voor 2 minuten mee.

Wanneer je alle instructies hebt opgevolgd is alles goed gebakken. Het eerste gedeelte van je Chorizo Wortelsoep is dus klaar. Voeg nu samen met het bouillonblokje 1 liter water toe. Kook de wortel voor zo’n 12 minuten. Op deze manier wordt het zacht. Vervolgens pak je de staafmixer erbij en pureer je de soep tot een glad geheel. Daarna voeg je 1 theelepel paprikapoeder, een aantal druppels citroensap en 150 milliliter room hier aan toe. Proef de soep om te weten of deze goed gelukt is. Heeft het iets meer smaak nodig of ben je tevreden? Mocht het nodig zijn dan kun je nog wat zout of peper naar smaak aan je soep toevoegen.

De finishing touch

Pak nu de plakken Chorizo worst erbij die je aan het begin apart moest houden. Doe dit in de keukenmachine en maal vervolgens de worst fijn. Door dit te doen zorg je er voor dat er kruimels ontstaan. Strooi dit over de wortelsoep heen en garneer je gerecht met peterselie. Vind je soep zonder iets erbij een beetje karig? Dan kun je er voor kiezen om soepstengels of (stok)brood erbij te serveren. Uiteraard kun je dit ook gewoon als voorgerecht voor een hoofdmaaltijd gebruiken. Voordat je een hap neemt laat je het nog even afkoelen. Laat de Chorizo wortelsoep alleen niet te lang staan, dan is het namelijk minder lekker. Voordat je gaat opscheppen wel nog even goed roeren om de smaken te combineren en dan kun je heerlijk genieten van je creatie.