Bloemkoolquiche

Als je van quiche houdt in combinatie met kaas moet je ook zeker de bloemkoolquiche eens proberen. Hier zit namelijk pikante blauwaderkaas in: een echte aanrader voor de kaasliefhebbers dus. Deze maaltijd is gebaseerd op een aantal van 4 personen. En hoewel het prima te eten is als avondmaaltijd, kun je er ook eens voor kiezen om voor de lunch een quiche te maken.

Voor deze maaltijd heb je iets langer dan een uur nodig. Hiervan zijn 20 minuten om te bereiden en zijn de andere 45 minuten baktijd. Dit betekent dat je er al in de ochtend of de dag van tevoren mee moet beginnen als je de quiche graag als lunch wilt nuttigen.

Ingrediënten voor het maken van bloemkoolquiche

De bloemkoolquiche wordt natuurlijk alleen maar ontzettend lekker wanneer je de juiste producten in huis haalt. Kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Lees dan gauw verder om te weten wat je uit de winkel mee moet nemen.

Bloemkoolquiche– Bloemkool
– 250 milliliter verse slagroom
– 125 gram Hollandse blauwaderkaas
– 5 Plakes diepvriesdeeg
– 4 middelgrote eieren

Overige benodigdheden:
– Taartvorm of Quichevorm
– Bakje
– Mes
– Bord
– Pan
– Garde of Mixer

Zo maak je de bloemkoolquiche

Zodra je alle ingrediënten in huis hebt gehaald en jij je jas weer aan de kapstok hebt gehangen kun je aan de slag. Zoals gewoonlijk bij ovenmaaltijden het geval is, verwarm je de oven eerst voor op 180 °C. Nadat je dit gedaan hebt is het tijd om de plakjes bladerdeeg te ontdooien. Dit kun je het beste doen door ze ruim voordat je gaat beginnen op een schoon aanrechtblad te leggen. Vind je het hygiënischer om de plakjes bladerdeeg op een bord te leggen? Pak er in dat geval een bord bij en leg de plakjes hierop. Let er dan alleen wel op dat je wat bloem gebruikt zodat het niet aan het bord blijft plakken.

Wanneer het deeg ontdooit is, bekleed je de bakvorm hiermee. Pak een mes en snijd de bloemkool door midden. De helft gebruik je voor de quiche en de andere helft leg je weer terug in de koelkast. Snijd de helft die je gaat gebruiken in roosjes. Vul een pan met water en doe vervolgens de bloemkool hierin. Kook de roosjes in 6 minuten gaar en giet daarna de bloemkool af. Laat vervolgens de groente afkoelen en verdeel daarna pas de bloemkoolroosjes over de bakvorm heen.

De Hollandse blauwaderkaas

Pak de Hollandse blauwaderkaas er bij en verkruimel deze over de bloemkool heen. Zo kan de kaas heerlijk smelten zodra je de quiche in de oven hebt staan. Het is belangrijk dat je niet vergeet om zowel de eieren als de slagroom te kloppen. Hiervoor kun je een garde of mixer gebruiken. Voeg wat peper en zout toe aan het mengsel en schenk die vervolgens uit over de quichevorm. Nu is het tijd om de Bloemkoolquiche voor ongeveer 45 minuten in de oven te zetten. Let erop dat je deze goed gaar bakt en dat deze een mooie goudbruine kleur krijgt.

Serveertips bloemkoolquiche

Heb je een heerlijke bloem­kool­qui­che gemaakt, maar wil je toch graag nog iets erbij serveren? Dan kun je er voor kiezen om de maaltijd compleet te maken door er een salade bij te maken. Maak bijvoorbeeld een salade van ijsbergsla, cherrytomaatjes, olijven, Feta kaas, avocado en croutons. Dit is niet alleen lekker, maar ook nog eens goed voor de gezondheid! Naast het maken van salade kun je de andere helft van de bloemkool ook in roosjes snijden en ze daarna met een sausje erbij serveren als borrelhapje.

Andere quiches met kaas

Als je het over quiche hebt kan het nog best lastig zijn om te weten wat voor soort je nou echt lekker vindt. Kijk daarom ook eens naar de andere quiche recepten op onze site. Als kaasliefhebber wil je vast en zeker weten welke kaas varianten er nog meer bestaan. Probeer dan eens de kaasquiche met tomaat die ook op onze website te vinden is. Zo leer je gelijk een nieuw recept die je kunt variëren met de anderen recepten die je al kent.

Vorig artikel
Volgend artikel

Meest populair